Nt 2 cursus van A2 naar B1

Niveau en bereik: De cursus A2-B1 is het gevorderde niveau voor alle niet volledig Nederlands sprekenden. Op dit niveau leer je vanuit het boek Nederlands in Actie aan de hand van allerlei praktische situaties in de Nederlandse maatschappij de basis begrippen en zinnen spreken, lezen, luisteren en schrijven. Aan het eind zal er een toets worden afgenomen, die alle domeinen omvat. U ontvangt bij goed gevolg een certificaat.

Lesprogramma :Omdat sommige situaties in het Engels zal worden uitgelegd, is een basiskennis om deze cursus te volgen nodig. De cursus zal met name vanuit het Nederlands op nog steeds aangepast tempo worden gegeven. Je leert aan de hand van meer abstracte onderwerpen, zoals identiteit, voeding en gezondheid, reizen, werk en beroep, onderwijs en wetenschap en ook steeds meer zal de aandacht zijn op de uitspraak en het voeren van gesprekken, zoals interview liggen. Er zal aan een uitbreiding van grammatica worden gewerkt, zoals regelmatige en onregelmatige werkwoorden, directe en indirect rede, verbonden spraak, zinsaccenten, voornaamwoorden. Er wordt 2x in de week les gegeven, waarbij 7 hoofdstukken worden behandeld. Het is van meerwaarde om het huiswerk tussen de lessen te doen.

Lesmateriaal :Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. U kunt de boeken zelf bij Coutinho aankopen, de online omgeving wordt in de cursus hiervan gebruikt. Voor dit boek gebruiken we het boek: Nederlands in Actie hfst 1 t/m 7

Duur en prijs van de cursus: De cursus omvat 10 weken per les 2 en half uur. Vanuit het midden en hoog niveau opgeleide mensen is dit haalbaar. De duur is van 1 april tot 10 juni en omvat daarmee 50 uur.

De kosten van de cursus is 840 euro te voldoen bij aanvang van de cursus

Hieronder ziet u in blokkenschema het overzicht, waarbij u daarna op de link kunt klikken voor het inschrijven. U ontvangt dan via uw email een bevestiging van de cursus en per dagdeel een link via teams om de cursus te volgen.